Бразилски шофьори на камиони, които подкрепят президента Жаир Болсонаро, блокираха десетки

...
Бразилски шофьори на камиони, които подкрепят президента Жаир Болсонаро, блокираха десетки
Коментари Харесай

Шофьори на камиони протестират в Бразилия, не признават загубата на Болсонаро

Бразилски водачи на камиони , които поддържат президента Жаир Болсонаро,  блокираха десетки пътища в страната, с цел да стачкуват против загубата му на президентските избори, извоювани от някогашния държавен глава Луиз Инасио Лула да Силва, съобщи Асошиейтед прес.

Откакто левият претендент Лула да Силва завоюва изборите в неделя вечерта, доста водачи на тежкотоварни транспортни средства блокираха трафика из цяла Бразилия и обявиха, че няма да признаят загубата на Болсонаро.  

Беше блокирана и автомагистрала, която води до интернационалното летище в най-населения щат Сао Пауло, вследствие на което бяха анулирани десетки полети.

През 2018 година в Бразилия се организира 12-дневна стачка на превозвачите, която докара до внезапно повишение на цените на храните.

Тогава рафтовете в супермаркетите се опразниха, а бензиностанциите останаха без гориво. Загубите възлизаха на милиарди и всички осъзнаха каква огромна мощ имат водачите на камиони, изключително когато се провеждат посредством обществените медии.

По това време Болсонаро беше народен представител и неприкрит покровител на протестиращите превозвачи. Месеци по-късно, привличайки превозвачите към електората си, той завоюва изборите за държавен глава. 

Точно преди началото на тазгодишната акция за президентските избори държавното управление на Болсонаро наложи ограничавания върху налозите върху горивата и започва стратегия за финансова помощ за водачите на камиони.

Тази заран съдиите от Върховния съд гласоподаваха с огромно болшинство да бъде разпоредено на пътна полиция неотложно да разчисти блокадите по пътищата.

Към 8:00 ч. локално време силите на реда отстраниха близо 200 блокади, заяви министерство на правораздаването. 

Прокуратурите в Сао Пауло и Гояс обявиха, че са почнали следствия за дейностите на превозвачите.   
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР